Sir Alexander Milesz – a Máltai Lovagrend (KMFAP) nagytisztje összegző beszámolója a 2014. évben végzett humanitárius munkája legfontosabb akcióiról

 

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) nemzetközi humanitárius szervezete, a FEMERAID International tevékenységébe szervesen illeszkednek és szorosan hozzátartoznak lovagtársaink egyénileg, de Máltai lovagi minőségükben szervezett – rendszerint egy komoly ügy érdekében nyújtott – támogatásai. Így Sir Alexander Milesz, a KMFAP Európai karitatív igazgatójának a tevékenysége más lovagtársakkal együttműködésben is része a FEMERAID International munkájának, ahogy ez az alábbiakban kimutatható:

  • 2014 tavaszán a Balkánon rendkívüli mértékű pusztítást okozó árvíz Szerbiát és Bosznia Hercegovinát sújtotta, s teremtett mindkét országban drámai helyzetet. Egységeink mindkét országban segítettek: Boszniában a FEMERAID International – Budapesti Egysége dolgozott a helyszínen az árvízkárok elhárításban, helyreállítási és fertőtlenítési munkákban. Szerbiában pedig a lakosság súlyos helyzetének és nélkülözésének enyhítését szolgálta a májusi és júniusi humanitárius akció az alábbiak szerint:

2014.május 29.:

1746 kg konzerv és bébiétel került átadásra – Sir Milesz Sándor koordinálásával – ahol a szállítást az IBSSA Magyar Szekciója biztosította.

2014. június 5.:

4 raklap ásványvíz adományozása – az Éberhardz Ház Kft. gyűjtötte össze – Sir Alexander és Lady Farkas Mirmy koordinálásával a Forever Living szállította át a gyűjtőpontra. A szerb templom által szervezett és összegyűjtött adományok átszállítása a gyűjtőpontra (a Szerb Gimnáziumba Budapesten), mintegy 7 tonna adomány – Sir Milesz Sándor lovagtársunk koordinálásával.

2014.június 17.:

A gyűjtőpontnál összegyűjtött 24 tonna adomány leszállításra került Sir Alexander Milesz koordinálásával. Az adományokat minden alkalommal a Szerb Vöröskereszt vette át és továbbította azokra a szerb településekre, amelyeknek a legnagyobb szüksége volt rá. A kísérő okmányokat, engedélyeket a Budapesti Nagykövetség konzuli képviselője Mrs. Jelena Cvijanovic konzul segítségével szereztük be.

2014. december 23.

Több évvel ezelőtt kezdődött egy akció Sir Alexander Milesz kezdeményezésére és anyagi támogatásával, valamint a Máltai Lovagrend (KMFAP) aktív részvételével és anyagi hozzájárulásával: a katonák árván maradt családjának és gyermekeinek karácsonyi megajándékozása. 2014-ben Sir Alexander közösen adományozott karácsonyra ajándékokat a debreceni katonai árváknak Sir Szalai Tamás lovagtársunkkal, a KMFAP Gazdasági Kamara igazgatójával. Sir Tamás nagyon komoly segítséget nyújtott abban, hogy az általa felajánlott hasznos és jelentős értéket képviselő termékek – háztartási és tisztasági – több száz családhoz eljutottak az elmúlt időszakban.

Az erről készült fényképes beszámoló az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

http://www.kmfap.hu/index.php?op=article&id=665

2015. január 14.